“Een fiets van de zaak”. Informatie voor de werknemer

Dagelijks in de file naar uw werk? Moeite met het vinden van een parkeerplaats? Te weinig bewegen op uw werkdagen? Dure benzine? Misschien is dit het moment om voortaan op de fiets naar uw werk te gaan!

Via het bedrijfsfietsenplan van uw werkgever kunt u namelijk eenvoudig een nieuwe modernestadsfiets, of een prachtig lichtlopende toerfiets, of misschien wel de nieuwste e-bike aanschaffen. Voor naar het werk en in uw vrije tijd. En extra voordelig, want de overheid betaalt hier aan mee.

Bedrijfsfietsen

Hoe werkt zo’n bedrijfsfietsenplan?

Via een belastingmaatregel van de overheid kunt u met gemiddeld 42% belastingvoordeel een nieuwe fiets kopen via uw bedrijf. Er is wel een belangrijke voorwaarde: U gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer op meer dan de helft van het aantal dagen dat u naar het werk gaat. Naar bus of trein fietsen valt hier meestal ook onder.

In dat geval:

 • wordt de aanschaf van een fiets tot een bedrag van € 749,- (incl. btw) niet belast;
 • is ook het bedrag voor een gangbare fietsverzekering onbelast;
 • kunt u € 82,- per jaar onbelast uitgeven aan onderhoud en reaparaties van de fiets en aan accessoires.

Uw werkgever kan de kosten van de nieuwe fiets voorschieten. U betaalt dan de aanschafprijs in termijnen terug. Dat kan bijvoorbeeld via inhouding op uw brutoloon of door het inleveren van vakantie of ATV dagen. Door deze regeling betaalt u een stuk minder belasting en wordt uw fiets een stuk goedkoper! Hoeveel? Dat hangt af van uw inkomen en de hoogte van de inkomstenbelasting. Vraag uw werkgever naar de regeling die er in uw bedrijf geldt.

Voordelen “fiets van de zaak”

Zodra u op de meeste werkdagen op de fiets komt, kunt u profiteren van de voordelige “fiets van de zaak”. Wat levert u dat op?

 • Een nieuwe ultramoderne fiets naar uw keuze
 • Belastingvoordeel; u bespaart flink wat door via deze regeling een fiets aan te schaffen
 • Een betere conditie
 • Een bijdrage aan de afname van het file- en parkeerprobleem
 • Een bijdrage aan een gezonder milieu
 • Niet meer schrikken bij de benzinepomp

Een fiets van de zaak; voordelig en gezond geregeld!

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling heeft per 1 januari de oude fiscale fietsregeling vervangen. Bedrijven kunnen er echter voor kiezen om de oude fietsregeling tot 2014 te hanteren. Het is van belang na te vragen onder welke regeling u valt.

Werkkosten regeling in het kort

U kunt een fiets, accessoires en verzekering aanschaffen voor een totaal bedrag van 1,4% van de bruto loonsom per jaar. Voor iemand die € 25.000 verdient komt dit neer op € 350. Voor iemand die meer verdient wordt dit bedrag hoger.

Belangrijkste verschillen met de oude fietsregeling

 • Er is geen maximum meer van de fiscale vrijstelling van € 749,- (dit bedrag is afhankelijk van bruto salaris)
 • U kunt ieder jaar van de regeling gebruikmaken in plaats van een keer in de 3 jaar
 • U hoeft niet meer minimaal 50% van uw woonwerk-verkeer af te leggen met de fiets
 • Ook wanneer u een lease-auto heeft mag u deelnemen

Werkgever afhankelijk

U kunt informatie krijgen bij (de personeelsafdeling) van uw werkgever of u gebruik kunt maken van de werkkostenregeling of van de oude fietsregeling.

Genoemde bedragen kunnen afwijken wegens veranderende wetgeving.

Onze merken

Uitstekend bereikbaar

Van Kooy Tweewielers is makkelijk te bereiken, u kunt gratis parkeren voor de winkel in de Laanstraat en bij de parkeerplaats voor de ALDI (vergeet uw blauwe schrijf niet). Fietswinkel Van Kooy Tweewielers, Laanstraat 115-117, 3743 BD in Baarn. Wanneer komt u langs voor een proefrit?